calea spre autenticitate

Intreaba-te mereu “De ce?”!

Desi poate parea un exercitiu mult prea usor pentru a ajuta in dezvoltarea ta, te invit sa citesti randurile de mai jos care exprima in cuvinte simple complexitatea acestei practici.

Este o “tema de casa” pe care ti-o va da terapeutul, este un exercitiu pe care l-am gasit in multe carti de autocunoastere si dezvoltare care, practicat zi de zi te va ajuta nu doar sa te cunosti foarte bine, insa te va si scuti de la inutilitati.

Am intalnit multe persoane, printre care si eu, care nu stiu adesea sa raspunda la intrebarea: De ce?

Crestem intr-un mediu in care nu doar ca nu ni se raspunde la aceasta intrebare, dar suntem si certati pentru ca intrebam. Cum putem noi astfel, la varsta maturitatii, sa stim de ce facem anumite fapte, de ce spunemĀ  sau impartasim anumite lucruri?

La ora la care scriu acest articol ma indigneaza multiplele imagini de profil avand steagul Frantei, in urma atacurilor de la Paris. Si ma intreb eu pentru toate aceste persoane, DE CE?

Care sunt motivele pentru care va schimbati in masa poza de profil in urma fiecarui atentat, incendiu sau prabusirea unui avion? Pentru sustinerea familiilor celor decedati, pentru a arata intregii lumi, prin intermediul unei retele sociale, ca sunteti impotriva a tot ceea ce se intampla rau in lume, sau… pentru ca este un trend?

Oricare ar fi motivul, este esential sa stii de ce faci ceea ce faci. Atunci cand vei intelege cu adevarat motivele din spatele actiunilor tale vei economisi mult timp si energie… pentru ca vei ajunge sa nu actionezi in toate directiile, sa nu te mai intereseze atat de mult ceea ce cred altii despre tine si sa cauti calea ta, cea autentica, de manifestare.

Traim inca intr-o lume in care se doreste uniformizarea noastra, din toate punctele de vedere: de la vestimentatie la mancare, la muzica, filme si lupta impotriva “raului comun”. Insa lectia cea mai importanta in aceasta viata este sa ne gasim fiecare propria cale de a trai, propriile noastre bucurii si placeri, indiferent ca sunt sau nu cele ale majoritatii. Iar modalitatea cea mai la indemana pentru a fi autentici este sa ne intrebam mereu “De ce?”.

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer