ce gresim cand mancam

Ce gresim de fiecare data cand mancam?

Ce crezi ca faci gresit la fiecare masa? Ti-ai pus vreodata problema de ce te simti obosita dupa pranz, sau balonata seara?

Orice ai avea in farfurie, eu iti recomand un singur lucru: de fiecare data cand iei o noua inghititura de mancare sau bautura, te rog sa fii pe deplin constienta de gustul si textura alimentelor pe care le ingerezi. Si asta la fiecare inghititura pana cand masa ta este gata.

Asta e tot ce trebuie sa faci!

Incepe chiar de acum: ia o inghititura si plimb-o in gura pentru a o simti cu toate papilele gustative. Nu te grabi sa inghiti, nu vorbi in timp ce mananci, ci focuseaza-te cat mai mult asupra a ceea ce faci in momentul respectiv.

De cele mai multe ori mancam cu colegii, in familie, in fata televizorului sau a calculatorului sau poate citind o carte. Toate variantele sunt gresite pentru ca ne iau atentia de la mancare – atat de la actiunea de a manca, cat si de la gustul mancarii.

De ce cred eu ca merita sa ne focusam in totalitate pe mancare atunci cand e ora mesei?

  • Pentru ca daca am manca tacticos si am degusta fiecare inghititura, ne-am satura mai repede si nu am termina fiecare masa cu burta plina, adica atunci cand e prea tarziu.
  • Mai mult, o mancare ce ne place este un motiv de bucurie si incantare care merita sa fie fructificat la maxim si nu doar la primele inghitituri. Daca o simpla mancare buna ne poate aduce bucurie intr-o zi banala de serviciu, atunci merita toata atentia noastra, nu crezi?
  • Poate cel mai important motiv, din punctul meu de vedere, este faptul ca atunci cand suntem constiente de ceea ce mancam, ajungem incetul cu incetul sa renuntam natural la mancarea nesanatoasa, care nu aduce multa energie corpului, ci ne imbatraneste prematur.

Chiar daca mancarea fast food este bine gandita cu tot felul de arome si mirodenii ce ascund ingredientele de calitate proasta, atunci cand suntem constiente de ceea ce mancam ajungem sa realizam singure ca acea mancare este daunatoare pentru noi – pentru trup si minte.

In schimb, atunci cand ne bucuram de legume proaspete sau de orice mancare care arata plina de viata, in timpul mesei si dupa cateva ore ne simtim pline de viata, fara a suferi de acea stare de oboseala ce apare dupa fiecare pranz sau cina.

Poate parea simplu la o prima lectura, insa a fi complet constienta de tot ceea ce mancam este un obicei care se deprinde in timp, cu mult exercitiu. Roadele-i sunt  insa de nemasurat iar tu, nu doar ca te vei simti si arata cu 10 ani mai tanara, ci vei invata de asemenea sa controlezi anumite obiceiuri nesanatoase si vicii de care nu ai nevoie pentru a fi fericita si implinita!

Daca reusesti sa fii constienta de tine si de mancarea de care te bucuri la o masa, te invit sa impartasesti cu noi experienta pentru a ne ajuta una pe alta sa fim cat mai sanatoase si constente de noi.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer