ce ne tine impreuna

Daca nu e iubirea, atunci ce ne tine impreuna?

Ador sa urmaresc cuplurile pe strada; sa aud povestile iubitilor si sa le observ zambetul misterios atunci cand se gandesc la partener.

Vorbeam de curand cu o prietene foarte veche despre relatiile noastre ne intrebam una pe alta ce anume face relatia sa dureze. Atunci a zis ea ceva ce mi-a ramas intiparit bine in minte:

Femeia intra intr-o relatie cu gandul de a-l schimba pe partener. Barbatul intra in relatie cu dorinta ca femeia de langa el sa nu se schimbe o data cu trecerea timpului.

Oricat de mult am nega si am crede ca nu ne aflam in aceasta situatie, mereu dorim ceva de la celalalt inainte sa oferim.

Si nu ma refer aici la perioadele frumoase si vesele in cuplu.

Am realizat ca puterea unui cuplu se vede in momentele critice, cand de cele mai multe ori alegem inconstient sa invinovatim partenerul pentru toate starile noastre negative. Mai mult, experienta mea si a celor din jur m-a ajutat sa vad ca ambii parteneri sunt speriati de progresul si transformarea prin care trece celalalt, deoarece aduce multe necunoscute in relatie.

Aceste momente critice se traduc in certuri, care survin atunci cand incercam sa aratam cu toata mandria ca noi avem dreptate si ca celalalt greseste. Ca sa fie totul si mai ilustrativ, atunci cand ne certam suntem ca doua masini care stau fata in fata si se tamponeaza in continuu pentru ca refuza sa-si ofere prioritate.

Cearta este lipsa dorintei de a-l asculta pe celalalt. Este momentul in care uitam ca-l iubim pe cel de langa noi si il tratam ca si cum ar fi impotriva noastra si nu cel cu care am decis sa film impreuna la bine si la rau.

Dupa primii ani de pasiune si iubire nebuna, relatia trece pe avarii daca nu ne respectam angajamentul in care am intrat la inceput. O relatie de cuplu are nevoie de multa hotarare si munca din partea partenerilor pentru a merge mai departe. Este acel angajament in care amandoi trag la aceeasi caruta si este o calatorie atat frumoasa, cat si grea uneori.

Va propun sa nu mai pierdem toata energia unei zile la serviciu pentru a veni acasa obosite, unde ne asteapta alte treburi casnice. Haideti sa lasam meciurile de fotbal saptamanale si sa avem cel putin o seara romantica pe care o dedicam cuplului.

Altfel, cum ne asteptam sa avem o viata lunga si frumoasa alaturi de barbatul langa care am ales sa ne-o petrecem?

In acceptiunea mea o relatie de cuplu implica incredere, ascultare, acceptare, prietenie, erotism, afectiune, dragalesenie, aventura, compatibilitate sexuala, multa munca si dedicare, parteneriat, spontaneitate, libertate, transformare interioara… toate cladite pe alegerea matura de a fi impreuna la bine si la rau!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer