pasi marunti

Incepe cu pasi marunti si vei vedea ca totul e posibil

De cand sunt constienta de mine am realizat cat de putin consecventa sunt. Oricat de mult stiu ca m-ar ajuta o actiune, de cele mai multe ori renunt la ea gasind tot felul de scuze.

Insa de 5 saptamani incoace am gasit solutia care ma ajuta sa fiu consecventa si sa ma tin de un program zilnic de activitati. Este prima oara cand nu gasesc scuze sau incerc sa ma mint ca oricum nu gaseam niciun rezultat.

Am citit mult despre Salutul Soarelui, un exercitiu yoghin cu foarte multe beneficii fizice si psihice. Mi-au trebuit 7 zile sa invat sa-l execut corect. Si alte 7 zile sa pot executa mai multe repetari astfel incat sa nu obosesc foarte tare.

Dar dupa 35 de zile de practica a acestei tehnici, atat dimineata cat si seara, am invatat secretul care ma ajuta sa mentin dorinta de a realiza orice imi propun si de a pastra un timp indelungat aceasta stare.

In mod diferit fata de multiplele dati in care am inceput cu mult spor sa fac ceva pentru mine pe termen lung si am esuat dupa mai putin de 10-15 zile, de data aceasta am inceput cu pasi marunti. Am tinut cu tot dinadinsul ca numarul de tehnici sa fie nici foarte mare, dar nici mic, destul incat sa nu imi fie lene sa le execut, chiar si la 7 dimineata si la ora 11 seara.

In cazurile anterioare, incepeam cu mult avant sa lucrez, insa atunci cand energia inceputului se termina, mintea mea incepea sa gaseasca tot felul de scuze astfel incat renuntam la activitate in favoarea unei actiuni mai lenese.

Iti recomand sa incepi orice cu efort mic, astfel incat sa nu te sperii ca nu mai ai timp pentru altceva sau ca devii un robotel. Si abia atunci cand simti efectele unui exercitiu, sau a unei provocari care te-ar transforma mareste doza. Atunci este momentul in care esti constienta de valoarea pe care acea actiune o aduce in viata ta si este mult mai greu sa renunti la ea.

Este la fel precum picatura chinezeasca, cu efecte ce dureaza mult si cu modelare a personalitatii noastre. Este precum apa ce modeleaza stanca…

Cat de mult a durat/dureaza la tine o activitate de care esti mandra si care simti ca ti-a schimbat viata in bine?

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer