transformare personala

O sa ma transform, dar nu acum

Stii povestea asta, nu?

Citesti o carte despre transformarea ta personala si spirituala, iti doresti cu multa ardoare sa pui in practica tot ce crezi ca te-ar ajuta in demersul tau dar peste 3 saptamani, o luna incepi sa nu mai ai timp pentru aceasta activitate; asa e cand esti foarte ocupata cu jobul, cu o viata sociala activa, mai trebuie sa faci curatenie in casa…

Desi intelegem cat de mult ne-ar transforma o practica de zi cu zi… in final ne plictisim si gasim tot felul de scuze.

Vad asta la mine; imi amintesc cand mi-am propus sa fac cel putin 20 de minute de meditatie zilnic. A mers totul bine pana joi cand am ajuns acasa prea obosita pentru a medita.

Vad asta la anumite persoane care merg la terapie, incep sa se deschida, sa vada cum se poate rezolva problema lor dar cand incepe sa cada totul pe umerii lor, renunta incet la terapie. E mai usor sa te uiti in alta parte decat sa-ti privesti fricile si problemele drept in fata si sa faci ceva pentru tine.

Gasim motive precum:

  • e prea scump sa merg la cursul ala
  • in weekend-uri sunt ocupata sau vreau s ama odihnesc nu s astau 10 ore la un curs
  • ma plictisesc daca o activitate devine obligatorie

Si cu toate ca stim ca e doar o mica parte din cele 24 de ore, ne e greu sa introducem practica spirituala in programul nostru mecanic. Intre a ne trezi devreme, a ne spala pe dinti si a veni acasa obosite, unde mai includem si aceste activitati transformatoare?

Intrebarea mea e alta:

Cum putem face ca meditatia sau orice activitate ce stim ca ne ajuta in dezvoltarea noastra sa devina zilnica precum spalatul pe dinti?

Ei bine, nu e usor. Amintiti-va cum era cand erati mici si erati obligate sa va spalati pe dinti; de atunci au trecut multi ani de repetare a actiunii si parca si acum mai sunt seri in care nu aveti chef…

Ne trebuie multa vointa sa schimbam ceva la noi; dar si vointa trebuie antrenata pentru a ne sluji asa cum ne dorim.

Traditia yoghina recunoaste 7 centri energetici pe care fiecare fiinta umana ii are. Ei bine vointa si increderea tine de centrul numarul trei, Manipura, care se afla in zona ombilicului. Daca acest centru este antrenat si lucrat vei remarca mai multa vointa.

Fa abdomene, maseaza zona ombilicului mai multe minute, fa hatha yoga in principal pe acest centru. Sunt o multime de activitati pe care le poti intreprinde zilnic pentru a-ti antrena vointa, care mai departe te va ajuta si sluji pentru a te transforma.

Am incercat o perioada buna de timp si a mers foarte bine. Insa iti mai zic un secret: atunci cand se inscriu mai multe persoane in aceeasi activitate, puterea creste. Exista mai multa energie in joc si asta se simte. Atunci cand iti iei singura acest angajament, este putin mai greu de indeplinit.

Ce crezi, o sa reincepi programul care stii ca te ajuta?

PS: In aceeasi ordine de idei, am lansat pe 9 martie programul 21 Zile de Feminitate, in care ai in fiecare zi cate un task ce te ajuta sa te concentrezi pe tine si sa te cunosti mai bine. Iar partea buna e ca suntem mai multe femei implicate 🙂

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer