paradoxul razbunarii

Paradoxul razbunarii

Dragelor, va propun un topic care ne afecteaza in viata de zi cu zi. Traim destul de des cu dorinta de a ne razbuna pe cineva care ne-a ranit si mai mult, cu toate ca de cele mai multe ori avem puterea de a ierta.

Desi discutia iertare vs. razbunare poate fi dusa la infinit, va invit doar sa cugetati asupra scenariului de mai jos:

Sa presupunem ca cineva imi adreseaza niste cuvinte urate, pe care simt ca nu le merit, dupa care isi vede de treaba ei. Fiind ranita de aceste cuvinte, mult timp dupa intamplare ma voi gandi cum sa ma razbun pe acea persoana, sau cel putin mi-as dori sa i se intample ceva negativ pentru a se simti ranita la randul ei.

Ei bine tocmai faptul acesta de a ma gandi obsesiv la intoarcerea faptei ma impiedica sa pot ierta. Ati simtit vreodata ca acele ganduri de razbunare ne ranesc mai mult pe noi insene?

Fiecare gand negativ pe care il generam este ca o lovitura asupra noastra, deoarcem nu facem decat sa continuam ceea ce a facut “atacatorul”, care poate nici nu mai are aceleasi sentimente negative fata de noi.

Daca insa as ierta si m-as elibera de acele ganduri negative, voi putea observa ca pot reveni la sentimente mai bune atat pentru mine cat si pentru cei din jur; voi putea fi sincer fericita cu mine insami.

Mai mult, permitand unei alte persoane sa ne modifice starea de echilibru, inseamna sa le dam multa energie din putinul nostru. Fiti atente la pastrarea energiei si a starii de fericire, care nu ar trebui sa se modifice in functie de oamenii din jur.

Si retineti: iertarea este atributul oamenilor puternici. Iertati si detasati-va pentru a fi libere si fericite!

 

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site Footer